project Nieuwbouw

Nieuwbouwwoning Zaltbommel in recordtempo gebouwd

Moderne architectuur met nul op de meter

Perfecte samenwerking

Hoe vaak hoor je niet de verhalen dat de aannemer, eventuele onderaannemers en architect op elkaar afgeven en dat de coördinatie niet ‘je van het’ was? Bij deze robuuste nieuwbouwwoning in de nieuwe wijk ‘De Beersteeg’ in Zaltbommel was dat zeker niet het geval. Dat een goede voorbereiding het halve werk is, blijkt wel uit het recordtempo van 6 maanden waarin deze woning gebouwd is. Een dikke pluim dus voor Verwijst Architecten die met een tot in de puntjes uitgewerkt bouwplan niets te wensen over lieten.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Sengers
Locatie
Pieterswiel, Beersteeg Zaltbommel
Bouwperiode
medio 2018
Architect
Verwijst Architecten
Werkzaamheden
Nieuwbouw
Solide materiaalkeuzen

Onderhoudsvrij en degelijk

De wens van de opdrachtgever was een onderhoudsvrije woning met degelijke materiaalkeuzen. Daarom is er bij de bouw voor gekozen om vrijwel geen hout toe te passen, maar bijvoorbeeld aluminium kozijnen. Bij de goten is gewerkt met degelijke zinken goten en afvoerpijpen. Dit geeft de woning ook een bijzonder degelijke en solide uitstraling.

Energievoorziening nagenoeg zelfvoorzienend

Warmtepomp en zonnepanelen

Om de woning ook gelijk aan de hoogste energienormen van deze tijd te laten voldoen, is de woning voorzien van een Nefit warmtepomp. Ook de bijbehorende technische installatie is door Van der Vliet geleverd. De combinatie met de 14 zonnepanelen aan de zonzijde van het dak zorgt ervoor dat deze woning nagenoeg zelfvoorzienend is in de energievoorziening. Een beheersbare investering tijdens de nieuwbouw, die zich binnen afzienbare tijd terug zal verdienen.

Toepassing Douglas hout

Douglas houten tuinpoort maakt het af

Een gezin met jonge kinderen heeft behoefte aan ruimte en bijvoorbeeld ook een ‘achterom’. Daarom is naast de inpandige garage ook een carport annex fietsenstallingsruimte gemaakt, die ervoor zorgt dat aan deze wens is voldaan. Aan de tuinzijde afgewerkt met een op maat gemaakte Douglas houten tuinpoort. Gehangen in een robuuste stalen scharnierconstructie en voorzien van een fraaie brede houten omlijsting; een genot voor het oog!

Nog meer Nieuwbouw

Ja, ik heb bouwplannen