project Nieuwbouw

Authentiek gebouwde woonvilla met unieke gevel

Rollaag met originele ‘muizentanden’ in het gevelwerk

Landelijke authentieke woning met bijzonder metselwerk

Een grote wens van de opdrachtgevers was om een in het oog springende voorgevel te realiseren die het huis karakter en aanzien geeft. De architect is er samen met Van der Vliet Aannemer goed in geslaagd om dit met name door de steenkeuze en de authentieke wijze van metselwerk tot uiting te laten komen. Vanaf het begin van het proces hebben de opdrachtgevers ons als aannemer betrokken bij keuze en uitvoering. Dat heeft geresulteerd in een hele fijne samenwerking en een eindresultaat tot ieders tevredenheid.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Hooijman
Locatie
Delwijnsekade, Delwijnen
Bouwperiode
medio 2021
Architect
Eigen beheer
Werkzaamheden
Nieuwbouw
Een uitstekende rollaag, metselwerk van de bovenste plank

Uitstekende rollaag met gemetselde oren

Dit maak je als aannemer en metselaar niet vaak meer mee. Een rollaag in het metselwerk met zogenoemde ‘muizentanden’ in het gevelwerk. Juist dat detail maakt deze mooie woning helemaal uniek. En om het geheel aan ambachtelijk metselwerk helemaal compleet te maken kregen we ook het verzoek om uitwaaierende rollagen boven de kozijnen aan te brengen, de zogenaamde hanenkammen. Een mooi stukje vakwerk, dat doen we graag!

Een chique oplossing voor het wegwerken van dominante zonnepanelen

Zonnepanelen buiten zicht door hoge opstand schuur

Een veel voorkomend probleem in de hedendaagse architectuur is de wijze waarop zonnepanelen worden ingepast in het totaalbeeld. Omdat er een ruime schuurruimte was voorzien heeft de architect een hele nette oplossing toegepast. Door de opstaande rand van de schuur iets hoger af te werken is het mogelijk om het volledige schuurdak vol te leggen met zonnepanelen. Deze voorzien samen met de toepassing van aardwarmte vrijwel voor de volledige energievoorziening.

Steenkeuze met veel contrastwerking ten opzichte van de borstwering

Steen- en materiaalkeuze geheel in stijl

Uiteraard heeft het ontwerp van de woning veel invloed op de landelijke uitstraling. Dat wordt ook voor een groot deel bereikt door de bewuste steenkleuren en het voegwerk in combinatie met de toepassing van donkere houtpanelen. Het geheel wordt compleet gemaakt door de zinken hemelwaterafvoer en dakgoten die weer in fraai contrast staan met de donkere dakpannen.

Nog meer Nieuwbouw

Ja, ik heb bouwplannen