Lichtgewicht aanbouwen biedt veel voordelen

23-02-2021
Overweegt u aanbouwplannen? En kijkt u op tegen de hoeveelheid werk en het mogelijke probleem van het aanbrengen van een goede fundering? Dan is lichtgewicht aanbouwen echt een bijzonder aantrekkelijk alternatief. Hieronder leest u de grote voordelen die lichtgewicht aanbouwen biedt.

Lees verder

 


 

Hoe voorkom je lekkages op je dak?

21-01-2021
Zeker in het najaar, als het winterse weer er aan zit te komen, breekt de tijd van lekkages weer aan. De wind en regen zich weer nadrukkelijk zien en de bladeren vallen weer massaal uit de bomen. Alle aanleiding om de daken goed in de gaten te houden voor wat betreft lekkage-gevoeligheid. En vervelend maar waar: een lekkage ontdek je altijd te laat. Hieronder een aantal tips om lekkages te voorkomen.

Lees verder

 


 

Laat vooraf een duidelijke planning opstellen

09-12-2020
Maar al te vaak wordt bij nieuw- of verbouwplannen gedacht dat het allemaal wel meevalt qua werkzaamheden en benodigde tijd en dat het gezamenlijk noemen van een einddatum volstaat. De ervaring leert dat er toch altijd weer onverwachte oplossingen moeten worden gezocht in het werk en dat te krap geplande werkzaamheden die elkaar moeten opvolgen binnen het bouwproces, zorgen voor irritatie en onnodige meerkosten.

Lees verder

 


 

Neem een kelder mee in je nieuwbouwplannen

10-02-2019
Maar al te vaak wordt bij nieuwbouwplannen gedacht aan de ruimte die je vanaf de fundering op de 1, 2 of 3 bouwlagen daarop kunt realiseren. Bij Van der Vliet adviseren we om ook eens een kelderruimte te overwegen. De vraag naar extra functionele ruimte wordt steeds groter.

Lees verder

 


 

Hoe kiest u uw beste kozijnsoort?

12-01-2019
Een veelgevraagde kwestie: hoe bepaal ik de voor ons ideale kozijnkeuze? Voorop gesteld dat er eigenlijk geen slechte kozijnkeuze meer is, zijn er wel een paar zaken die u verder kunnen helpen bij het bepalen van uw keuze.

Lees verder

 


 

Bouwtip bij het aanbrengen van vloerverwarming

14-12-2018
Vloerverwarming is niet meer weg te denken in de plannen en realisatie van hedendaagse nieuwbouwwoningen. De warmteopbrengst van een vloerverwarming is een stuk hoger en constanter dan de warmteopbrengst van traditionele verwarming door middel van radiatoren.

Lees verder