14-12-2018
Vloerverwarming is niet meer weg te denken in de plannen en realisatie van hedendaagse nieuwbouwwoningen. De warmteopbrengst van een vloerverwarming is een stuk hoger en constanter dan de warmteopbrengst van traditionele verwarming door middel van radiatoren.
Des te belangrijker is het, om voordat je een vloerverwarming gaat aanleggen en installeren, eerst goed na te denken over waar en hoe je deze aanlegt of aan laat leggen. Bij Van der Vliet hebben we een hele goede tip die je een hoop geld en energie kan besparen.
Vloer storten van beton
De ondervloer is vaak beton. Niets mis mee, alleen beton is een van origine een koud materiaal dat lastig warmte geleid en veel energie vraagt en opslokt. En precies daar hebben we bij Van der Vliet Aannemers een praktische oplossing op bedacht.
Eerst isolatie en dan de verwarmingsleidingen
Traditioneel wordt direct op de betonnen vloer de leiding van de vloerverwarming in het bekende bochtencircuit uitgelegd en bevestigd. Daar overheen wordt dan een egaliserende dekvloer gestort en vervolgens wordt de vloerverwarming op de technische installatie aangesloten. Klaar is Kees!
Bij Van der Vliet vinden we dat zonde van de energie. Bijna 50% van de energie gaat op deze traditionele manier van vloerverwarming leggen naar beneden, regelrecht de betonvloer in. Zonde van de verloren energie en eenvoudig op te lossen vinden we. De oplossing: leg over je betonvloer eerst een laag isolatiemateriaal en leg dan pas de vloerverwarming en zet deze door het isolatiemateriaal heen vast op de onderliggende betonvloer. Daarna kun je zoals normaal ook het geval is, de dekvloer over de leidingen heen storten en egaliseren.
Maximale warmteopbrengst
Door op deze manier te werken met een tussenlaag onder de eigenlijke vloerverwarming realiseer je veel meer warmteopbrengst van je vloerverwarming. Dit scheelt echt aanzienlijk in je verbruikskosten en je zult merken dat als je de vloerverwarming een graadje hoger zet in de winter, deze ook sneller zal reageren en eerder zijn extra warmte af zal geven. Veel bouw- en verwarmingsplezier toegewenst!