23-02-2021

Overweegt u aanbouwplannen? En kijkt u op tegen de hoeveelheid werk en het mogelijke probleem van het aanbrengen van een goede fundering? Dan is lichtgewicht aanbouwen echt een bijzonder aantrekkelijk alternatief. Hieronder leest u de grote voordelen die lichtgewicht aanbouwen biedt.

lichtgewicht aanbouwen biedt veel voordelen

Korte bouwtijd en hoge kwaliteit

Bij Van der Vliet aannemer hebben we een uitgebreide werkplaats met geavanceerde apparatuur. Hierdoor kunnen we met slimme technieken en toepassing van kwalitatieve lichtgewicht materialen uw aanbouw in transporteerbare componenten prefabriceren. Dat zorgt ervoor dat we op de bouwlocatie in zeer korte tijd een aanbouw kunnen realiseren. Los van het grote voordeel dat u een aanzienlijk kortere periode (ver)bouwoverlast zal hebben, is er ook nauwelijks een beperking m.b.t. eventuele weersinvloeden tijdens de bouw.

Geen heiwerk of zware fundaties nodig

Vanwege de toepassing van lichtgewicht materialen hebben we geen omgevingsbelastende heiwerkzaamheden nodig of bijvoorbeeld het aanbrengen van een zware fundatie, zoals dat bij traditionele aanbouw wel het geval is. Een groot voordeel als u bijvoorbeeld in een binnenstad woont of in een andere omgeving waar grondtrillingen tot een minimum moeten worden beperkt. Los nog van het grote kostenvoordeel dat u heeft omdat er geen dure hei- of grondboorfundatie nodig is.

Afwerking binnen en buiten in iedere gewenste uitvoering

Het ‘geraamte’ van de aanbouw wordt in prefab-delen op de bouwlocatie afgeleverd en gemonteerd. De afwerking van zowel de binnen- als de buitenzijde is volledig naar wens uit te voeren. Aan de buitenzijde kunnen bijvoorbeeld steenstrips worden aangebracht met voegwerk of een plankenafwerking in hout of onderhoudsvrije materialen. Eigenlijk is iedere afwerkingsvorm wel mogelijk.
Ook aan de binnenzijde van de aanbouw is nagenoeg alles mogelijk. Ook traditioneel stucwerk is uitstekend uit te voeren.

Efficiënt en weinig materiaalverlies

Doordat we uw aanbouw in onze eigen werkplaats onder maximale omstandigheden op maat kunnen fabriceren, kunnen we bijzonder efficiënt werken. Vanuit de duurzaamheidsgedachte spaart dit veel energie en door onze goede voorbereiding realiseren we een aanbouw met minimale materiaalverspilling.

Benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten?

Wilt u meer weten over de specifieke mogelijkheden voor uw eigen aanbouwplannen of bent u benieuwd naar een indicatie van de kosten? Neem contact op met Guido van der Vliet, hij denkt graag creatief met u mee m.b.t. de uitvoeringsmogelijkheden en slimme keuzes. Ontzorgen en creatief meedenken staan bij Van der Vliet hoog in het vaandel.