10-02-2019

Maar al te vaak wordt bij nieuwbouwplannen gedacht aan de ruimte die je vanaf de fundering op de 1, 2 of 3 bouwlagen daarop kunt realiseren. Bij Van der Vliet adviseren we om ook eens een kelderruimte te overwegen. De vraag naar extra functionele ruimte wordt steeds groter.

Bouwtip: neem een kelder mee in je nieuwbouwplannen

Denk bijvoorbeeld maar eens aan de extra ruimte die de installatie van warmtepompen en andere technische installaties die worden toegepast in de hedendaagse bouw vragen. Dan is het bijzonder handig om deze installaties niet in je bijkeuken of direct in het zicht te hebben. Los nog van het feit dat de installaties ook vaak geluid geven.

Prefab kelder qua kosten interessant

Bij Van der Vliet werken we veelal met Prefab kelders. En relatief kleine prefab bak van 7 x 3 meter geeft al 21 m3 extra ruimte. Maar de afmetingen zijn legio en ook op maat te fabriceren.

Isoleren niet nodig

Omdat een kelderruimte vaak niet wordt gebruikt als verblijfstruimte hoef je verder geen isolatie aan te brengen. In een prefab kelderruimte is een aangename temperatuur van rond de 15 graden standaard. Ideaal voor een wijnkelder, technische ruimte os bergingsruimte.

Eenvoudige plaatsing

De prefab kelders die we bij Van der Vliet toepassen zijn zo geconstrueerd dat ze eenvoudig transportabel zijn en eenvoudig zijn te plaatsen. Ook de vereisten ten opzichte van de eigenlijke fundering die nodig is voor de bouwlagen boven de begane grond, worden naadloos meegenomen in het kelderplan. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden terwijl we de fabricage- en plaatsingskosten zo efficiƫnt mogelijk houden.

Advies over de mogelijkheden

Bent u ook nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden zijn van een prefab kelder binnen uw nieuwbouwplannen? Of wilt u advies over de grootte of bijvoorbeeld bouwtechnisch advies over constructieve vraagstukken? We vertellen u er graag meer over en zetten de verschillende mogelijkheden en uw ideale optie voor u op een rijtje.

Terug naar overzicht