project Nieuwbouw

Nieuwbouw woningen Nieuwaal

2 Nieuwbouwwoningen met 1 totaalaanzicht

Twee woningen op één kavel

De architect heeft er geraffineerd voor gezorgd dat deze twee woonhuizen uit 1 stuk, 1 geheel voor het oog zijn. Op inventieve wijze zijn er binnen het ontwerp 2 zelfstandige woongedeelten met eigen leefrichting gerealiseerd.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Dooijenburg
Locatie
Nieuwaal
Bouwperiode
medio 2018
Architect
In eigen beheer
Werkzaamheden
Nieuwbouw
Afstemming met 2 partijen

Prettig in contact

Je koopt samen een forse kavel bouwgrond, maakt samen plannen en laat een bevriende architect een prachtige tekening maken en dan klop je samen aan bij Van der Vliet Aannemers. Zo is het gegaan bij deze bijzonder vriendelijke zussen. In het voortraject en ook tijdens de bouw hebben we veel gezamenlijke afstemmingsmomenten gehad en deze zijn uiterst prettig verlopen.

Gebroken kapconstructie

Authentieke kapcontructie

Het hoofdgebouw heeft een authentieke gebogen kapconstructie. Zoals je vroeger vaak zag bij woonboerderijen. De kap heeft halverwege een overgang aan de zijkant naar een aanbouw met begane grond en puntdak. Bij het hele gebouw is veelvuldig gebruik gemaakt van dakramen, waardoor ook de bovenruimten veel daglicht hebben en door de extra knik in het dak veel benutbare ruimte bieden.

Afbouw door opdrachtgevers zelf

Casco oplevering

Van der Vliet heeft deze 2 woningen in 1 casco opgeleverd. De opdrachtgevers hebben in eigen beheer en met eigen contacten de huizen verder afgebouwd. Ook de installatietechniek is door de opdrachtgevers zelf uitgevoerd. Van der Vliet heeft dus het voorwerk en de constructie- en bouwtechnische realisatie voor haar rekening genomen. En het eindresultaat mag er zeker zijn; twee karakteristieke en zeer ‘eigen’ nieuwe woningen.

Nog meer Nieuwbouw

Ja, ik heb bouwplannen