project Nieuwbouw

Nieuwbouw woning met rieten kap Bulkenlaan Gameren

Uniek design met rieten kap

Opvallend ontwerp door bijzondere kapconstructie

Een nieuwbouw woning met een opvallende kapconstructie en gebruik makend van een grote diversiteit aan materiaalsoorten. Dat heeft Bouwkundig adviesbureau Verwijst bij deze in het oog springende woning in nauwe samenwerking met Van der Vliet Aannemers van de tekentafel laten komen.

Projectdetails

Opdrachtgever
Particulier
Locatie
Bulkelaan, Gameren
Bouwperiode
Medio 2016
Architect
Ing. Jasper Knoop Architect AvB
Bouwkundige uitwerking
Bouwkundig Adviesbureau Verwijst
Werkzaamheden
Nieuwbouw
Strak en modern ontwerp

Geen alledaagse bouwaanvraag

Omdat het geen alledaags ontwerp is geworden, was het nog een forse klus om voor het exclusieve ontwerp van deze woning een definitief akkoord te krijgen bij de diverse instanties. Samen met de architect en de opdrachtgever zijn we daar toch met groot succes in geslaagd.

Fraaie rieten kapconstructie

Binnen bouwplanning gerealiseerd

Zeker omdat de voorbereiding en het verkrijgen van de definitieve bouwaanvraag veel tijd heeft gekost, was het voor Van der Vliet Aannemers een enorme uitdaging om de realisatie van deze moderne woning met rieten kap toch binnen de afgesproken termijn voor elkaar te krijgen. Mede door de uitstekende samenwerking tussen de architect, de opdrachtgever en Van der Vliet is dat gelukt. Want, afspraak is afspraak. En het resultaat mag er wezen!

Grote serre met schuifpui

Diversiteit in materiaaltoepassing

Wat de nieuwbouw woning aan de Bulkstraat in Gameren naast het unieke ontwerp ook zo bijzonder maakt is de materiaalkeuze die zeker niet standaard is te noemen. Zo is er gewerkt met een fraaie steensoort en is de afwerking onder andere gedaan door middel van specialistisch keimwerk. Hierbij is sprake van het aanbrengen van een speciale mineraalverf die een matte kalkachtige uitstraling heeft en bijzonder dampopen is. Verder is er bij de afwerking gekozen voor een combinatie van onder andere hout, staal en zink aan buitenzijde. Een opvallend detail is ook de donkere lamellentoepassing aan de buitenzijde van het pand, waardoor je mooi zicht hebt op de trapopgang binnenin de woning.

Klant aan het woord

Een bijzonder ontwerp en ook een bijzondere manier van samenwerken. Onze eigen inbreng tijdens de casco bouw heeft veel gevaagd van de flexibiliteit van Guido en zijn mannen. Het resultaat mag er absoluut zijn.

Nog meer Nieuwbouw

Ja, ik heb bouwplannen