project Nieuwbouw Renovatie

Nieuwbouw tuinkamer en renovatie woning Gameren

met eikenhouten spanten

Sfeervolle tuinkamer met veel licht en authentieke details

De opdracht was het renoveren van de oude bestaande woning en het aanbrengen van moderniseringen in onder andere de energievoorziening. Daarnaast het ontwerpen en realiseren van een tuingerichte kamer die aan de bestaande woning moest worden gebouwd en de woning meer karakter moest geven. Het resultaat: een ingenieus verwarmingssysteem en de nieuwbouw van een bijzonder ruime en sfeervolle tuinkamer met veel licht en authentieke details.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Van der Vliet
Locatie
Beemdstraat Gameren
Bouwperiode
Januari t/m mei 2014
Architect
Van der Vliet Aannemers- en Afbouwbedrijf
Werkzaamheden
Nieuwbouw Renovatie
Eikenhouten spanten bepalen het beeld

Ruimtewinst door functionele aanbouw

Ten opzichte van de oorspronkelijke ruimte is door de aanbouw van de tuinkamer een enorme ruimtewinst gerealiseerd. Te meer ook omdat de indeling van woonkamer en keuken aanzienlijk kon worden aangepast door de keuken veel groter te maken en deze over te laten lopen in de nieuw gerealiseerde tuinkamer. Met als resultaat veel meer ruimtebeleving. Doordat de nieuwe tuinkamer rondom veel raampartijen tot aan de vloer bevat ontstaat veel meer lichtinval en visueel contact met de buitenruimte die ook in fraai landelijke stijl is ingericht.

Zinken hemelwater afvoer

Toepassing van eikenhout en authentieke stijlelementen

Door bij de bouw van de nieuwe tuinkamer veelvuldig gebruik te maken van eikenhouten spanten die de constructie dragen, is een landelijke uitstraling verkregen. Degelijk en robuust gebouwd met oog voor fraaie details. Zoals bijvoorbeeld het stalen bovenlicht dat bestaat uit een rond stalen kozijn met ruitjes in een vriendelijk bloemmotief. Maar ook de zinken afwerking en hemelwater afvoer combineren uitstekend met het hout en staal. En zoals het de landelijke stijl betaamt zijn de buitenwanden smaakvol afgewerkt door middel van donker geïmpregneerd hout. Ook de pengat verbindingen van de eikenhouten balkenconstructie zijn geheel op authentieke wijze uitgevoerd.

Authentieke elementen

Vloerverwarming met pallet kachel

De woning en ook de nieuwe tuinkamer zijn voorzien van vloerverwarming die aangesloten is op een nieuw geplaatste palletkachel, afgestemd op de capaciteitsbehoefte. Geheel van deze tijd omdat een palletkachel CO2 neutraal stookt op Bio-Energie. CO2 neutraal wat wil zeggen dat de boom die als grondstof fungeert voor de productie van de houtpellets evenveel CO2 opneemt als dat er bij de verbranding wordt uitgestoten. Een milieuvriendelijke manier van verwarmen en energie opwekken en zeker op termijn energie- en kostenbesparend.

Nog meer Nieuwbouw

Ja, ik heb bouwplannen