project Nieuwbouw

Nieuwbouw paviljoen MHC Hockey Club Bommelerwaard

Een duurzaam, praktisch en vooral huiselijk nieuw clubgebouw

Een nieuw duurzaam clubgebouw

De opdracht aan Van der Vliet BV luidde: ontwerp en realiseer een duurzaam, praktisch en vooral huiselijk clubgebouw op de nieuwe locatie achter de Watertoren in Zaltbommel voor MHC Hockeyclub Bommelerwaard. Het resultaat mag er wezen; een robuust clubhuis met een natuurlijke uitstraling door veel gebruik van glas en hout. Bijzonder feit is ook dat het nieuwe clubhuis is gebouwd op een terp, waardoor je vanuit het clubgebouw een uitstekend overzicht hebt over de diverse velden die eromheen zijn aangelegd.

Projectdetails

Opdrachtgever
Hockeyclub MHC Bommelerwaard
Locatie
Sportcomplex De Watertoren, Van Heemstraweg West, Zaltbommel
Bouwperiode
Maart t/m augustus 2016
Architect
Attika Architekten
Werkzaamheden
Nieuwbouw
Robuuste materialen

Energie neutraal

Als dakbedekking is gekozen voor een zogenaamd ‘sedum-dak’. Dat is een dakbedekking van groene plantjes. Dit zorgt voor extra isolatie en zorgt er ook voor dat het clubhuis mooi in de omgeving past. Ook zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst. Hierdoor bespaart de hockeyvereniging per jaar een mooi bedrag aan elektriciteit. Door deze maatregelen en andere slimmigheden in het ontwerp heeft Van der Vliet samen met Bouwkundig adviesbureau Verwijst een energie-neutraal clubhuis ontworpen en gebouwd.

Sedum-dak

Feestelijke opening paviljoen

Netjes aan het begin van het nieuwe seizoen werd op zondag 25 september het nieuwe complex, waaronder ook het nieuwe clubgebouw, feestelijk in gebruik genomen onder het toeziend oog van burgemeester Albert van den Bosch van de gemeente Zaltbommel.

Klant aan het woord

Zoekt u een betrouwbare aannemer, die verstand van zaken heeft en zijn afspraken nakomt en wilt u niet teveel betalen dan is Guido van der Vliet zeker een aanrader.

Nog meer Nieuwbouw

Ja, ik heb bouwplannen

Website door Newstaed