project Nieuwbouw

Chique gebouwde villa met opvallende details

Duurzame woning met hoogwaardige materiaaltoepassing

Luxe woning met imposante risaliet voorgevel

Een grote wens van de opdrachtgevers was om een in het oog springende voorgevel te realiseren die het huis karakter en aanzien geeft. De architect is er samen met Van der Vliet Aannemer goed in geslaagd om dit op een creatieve en toch statige manier tot uiting te laten komen. Door een gedeelte van de voorgevel in zijn geheel van onder tot boven naar voren te laten komen, is een statige in het oog springende voorgevel ontstaan. In vaktermen wordt dit een risaliet voorgevel genoemd.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Satter
Locatie
Burg. Posweg, Poederoijen
Bouwperiode
medio 2022
Architect
Kees van Ooijen
Werkzaamheden
Nieuwbouw
Eikenhouten elementen in de voorgevel geven een unieke uitstraling

Eikenhouten elementen geven uniek karakter

Door eikenhouten elementen in de voorgevel te verwerken, krijgt de woning een nog eigenzinniger aanzien en dat is precies wat de opdrachtgever heel graag wilde.  Statigheid en een robuuste uitstraling. Bouwtechnisch nog een aardige uitdaging, maar dat is wat we bij Van der Vliet Aannemers juist zo mooi vinden aan ons vak.

Hoge taatsdeuren in de entree zorgen voor fraai doorzicht

Imposante entree met hoge vide en taatsdeuren

Om de ruimtelijke beleving te benadrukken heeft de architect een opvallend ontwerp gemaakt voor de entree. Door in de entree met een vide te werken met hoge taatsdeuren die toegang geven naar de leefruimten, ontstaat een ruimtelijk effect dat de luxe uitvoering en smaakvolle inrichting van de woning direct verklapt.

De koperen regenwaterafvoer vormt een mooie combinatie met de rieten kapconstructie

Duurzame materiaaltoepassing

Bij de bouw van deze luxueuze woning is echt op alle fronten aan duurzaamheid en energiebewustzijn gedacht. De toepassing van vloerverwarming middels een warmtepomp is daarbij vanzelfsprekend en ook bij de keuzen van afwerking en materiaalsoorten is alles op kwaliteit en duurzaamheid ingezet. Ook de koperen regenwaterafvoer bevestigt de kwaliteit in materiaaltoepassing.

Nog meer Nieuwbouw

Ja, ik heb bouwplannen