project Nieuwbouw

Nieuwbouw huis Aalst

Jaren 30 stijl nieuwbouwhuis tot in detail uitgevoerd

Het is altijd mooi dat als een opdrachtgever kiest voor een bepaalde stijl, deze dan ook tot in detail wordt gevolgd. Dat is zeker het geval bij deze geheel in jaren 30 stijl gebouwde nieuwbouwwoning. Met een karakteristieke steenkeuze en natuurstenen elementen verwerkt in het gevelmetselwerk, zijn we er goed in geslaagd om vroeger tijden te doen herleven.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Vernooij
Locatie
Aalst
Bouwperiode
medio 2018
Architect
Bouwbureau Kramer
Werkzaamheden
Nieuwbouw
Traditionele accenten in het ontwerp

Ook de traditionele erker met ‘staand metselwerk’ (verticaal) ontbreekt niet. Zelfs de roedeverdeling bij de raampartijen zijn geheel in stijl, fantastisch! De hoge in bouwsteen opgemetselde schoorsteen geeft de jaren 30 woning zijn karakteristieke aanblik. Ook de met hout omklede overstek goten zijn geheel in stijl.

3 volwaardige verdiepingen

Doordat het woonhuis hoge ruimten en de dakconstructie ook op aanzienlijke hoogte vanaf de bovenste verdieping begint, beschikt de woning over 3 volledig benutbare woonlagen. Ook de zolderetage heeft hierdoor vrijwel tot aan de zijkanten stahoogte. Aan de achterzijde geeft het terras met overstek een ruimtelijke uitkijk over de weilanden.

Semi casco oplevering

De opdrachtgever was in de gelukkige omstandigheid dat er binnen de familie aardig wat vakmensen beschikbaar zijn. De oplevering hebben we dus ‘semi-casco’ gedaan. Een prima samenwerking met de opdrachtgever en het moet gezegd worden: de afwerking is grondig en vakkundig uitgevoerd, chapeau! Het tuinontwerp en de aanleg van de buitenruimte heeft men in eigen beheer gedaan. Ook daar is de jaren 30 stijl gecombineerd met hedendaagse wensen op vakkundige wijze doorgevoerd. Een fraai geheel waar we met een tevreden gevoel op terugkijken.

Nog meer Nieuwbouw

Ja, ik heb bouwplannen