project Nieuwbouw

Nieuwbouw boerderij Gameren

Uniek eigen ontwerp met rieten kap

Zelf bouwen samen met je aannemer

Zelf een nieuwe boerderij gedeeltelijk over je bestaande pand heen bouwen doe je niet zomaar. Deze opdrachtgever bleek er erg veel handigheid in te hebben en wilde graag samen met de expertise van Van der Vliet Aannemers- Afbouwbedrijf aan de slag. Van der Vliet tekende voor de constructie en bouwtekeningen aan de hand van bestaande idee├źn van de opdrachtgever. Gezamenlijk werden materiaalkeuzen en een uitvoeringsplan gemaakt. Uiteindelijk is een mooie nieuwe boerderij ontworpen die in volle harmonie aansluit op het bestaande gedeelte. Er is gebouwd in prima samenwerking tussen aannemer en meewerkend opdrachtgever. Met een bijzonder fraai eindresultaat als gevolg, al zeggen we het zelf.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Kreling
Locatie
Gameren
Bouwperiode
Medio 2012
Architect
Huib Koman i.s.m. Van der Vliet Aannemers- en Afbouwbedrijf
Werkzaamheden
Nieuwbouw
Sfeervolle veranda

Een dak over een dak bouwen

Pikant detail aan de bouwwijze van het dak was dat het nieuwe boerderijgedeelte over een bestaand stuk van de bestaande boerderij heen werd gebouwd. Pas toen de nieuwe dakconstructie volledig dicht was, werd van binnenuit het achterste gedeelte van de bestaande boerderij ontmanteld en vakkundig afgebroken. Dat vereiste het nodige denk- en constructiewerk. Iets waar Van der Vliet graag warm voor loopt. Daarna kon gestart worden met de indeling en aansluiting intern van beide boerderijgedeelten en kon de bestaande indeling en het nieuwe gedeelte ook binnen naadloos op elkaar worden aangesloten naar eigen ontwerp.

Rietgedekte wolfskap

Afwerking op hoog niveau

Bij de afwerking en materiaalkeuze van het nieuwe boerderijgebouw is ervoor gezorgd dat visueel duidelijk is dat er sprake is van een bestaand en een nieuw gedeelte. Dat houdt in dat de wandafwerking aan de buitenzijde van het nieuwe stuk afwijkt van het bestaande, terwijl de materiaalsoorten wel goed met elkaar matchen. Zo ontstaat een mooi harmonieus geheel.

Hoofd- en bijgebouw in volle harmonie

Tuingerichte veranda

Aangezien de woonboerderij op een ruim perceel staat met de achterzijde naar de zonzijde, werd een sfeervolle veranda aangebouwd aan de tuinzijde van het nieuwe boerderijgedeelte. Netjes geïntegreerd in het totaalbeeld, onder andere ook door het aanbrengen van een pergola die van de achterzijde tot aan de zijflank van de boerderij doorloopt. Zo is de veranda nog meer verbonden met de omliggende tuin en is de stijlvolle woning optisch nog groter is geworden.

Klant aan het woord

Wij hebben een prima ervaring met Guido en z'n team. Een grote verbouwing aan ons huis is zo gedaan dat we er gewoon in konden blijven wonen. Alles gebeurde in goed overleg. Het afwerken is door ons zelf gedaan, ook dat was geen probleem. Kortom een aannemersbedrijf om aan te bevelen.

Nog meer Nieuwbouw

Ja, ik heb bouwplannen