project Aanbouw Nieuwbouw

Ruimtelijk multifunctioneel bijgebouw in landelijke stijl

Toepassing stalen pui met veel transparantie in ontwerp

Geheel in stijl met bestaande statige woning

Ontwerp een bijgebouw met meerdere functies, passend bij onze bestaande statige woning in landelijke stijl. Dat was de opdracht waarmee architect Kees van Ooijen aan de slag mocht. Samen met Van der Vliet heeft dit geresulteerd in een nieuw gebouw waar de sfeer, de kwaliteit en de landelijke stijl vanaf spat. Eikenhout, zwart staal, grote glasoppervlakten, creatieve indelingen en bovenal maximale functionaliteit.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Van Helvoort
Locatie
Burg. Posweg, Poederijen
Bouwperiode
medio 2021
Architect
Kees van Ooijen
Werkzaamheden
Aanbouw Nieuwbouw
Binnen en buiten met elkaar verbonden

Maximale lichtwerking

Sublieme verdeling van binnen- en buitenverblijf met een volledig glazen pui. Een genot om in te leven. De aluminium kozijnen met triple glas zorgen voor maximale isolatie en optimale lichtwerking. Door het glas blijven de zichtlijnen van binnen en buiten met elkaar verbonden. In het volledige gebouw kijk je boven tegen de houten kapconstructie die fraai wit is geschilderd, waardoor een extra ruimtelijke werking optreed.

Geïntegreerde haard, opgemetseld met knipvoeg

Unieke doorkijkhaard

Een creatieve oplossing die de verbinding van binnen naar buiten nogmaals benadrukt; een doorkijkhaard die zowel van binnen als van de buitenzijde is te stoken. Optimale sfeer en verbinding van de functies. De haard is van binnenuit opgemetseld en gevoegd met een knipvoeg. De schoorsteen met zwartstalen afdekkap op het dak is prefab aangeleverd en vakkundig geplaatst.

Combinatie van eiken, zwart staal en hardsteen

‘Spelen’ met materiaal en kleur

De materiaalkeuze is echt subliem. Door de eiken toepassingsvormen in balken, plafondafwerking, wanden en sokkels, ontstaat een natuurlijke rust en balans. De afwisseling met zwart staal, dat ook terugkomt in de panelen van de binnenkeuken en de grote grijze hardstenen vloertegels die van binnen naar buiten doorlopen, zorgt voor de gewenste authentieke landelijke uitstraling. De inrichting met de stijlvolle meubels en accessoires maken het geheel helemaal af.

Nog meer Aanbouw

Ja, ik heb bouwplannen