project Aanbouw

Aanbouw Bomela Zaltbommel

Eenvoudige aanbouw met hoge moeilijkheidsgraad

Alles achterom of over het dak

Een op het eerste oog redelijk eenvoudige aanbouw. ware het niet dat er voordat er gebouwd kon worden eerst een vijver moest worden verwijderd. Verder moesten er 13 meter lange heipalen de grond in om de aanbouw op de juiste wijze te kunnen funderen. Daarnaast was er de wens om een kruipruimte onder de aanbouw aan te brengen. Allen factoren die zeker niet onuitvoerbaar zijn, maar ze zorgden wel voor een complexere opdracht dan alleen ‘even’ een aanbouw volgens tekening realiseren.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Bensink
Locatie
Bomela, Zaltbommel
Bouwperiode
Medio 2016
Architect
Van Rooij Bouwontwerp & Adviesbureau
Werkzaamheden
Aanbouw
Work in progress

Materiaalplanning belangrijk

Omdat de bungalow niet de mogelijkheid bood om zo maar even achterom te rijden voor de aan- en afvoer van materieel en bouwmateriaal, werd de materialenplanning en het moment van aan- en afvoer een erg belangrijke kwestie. Uiteindelijk is meer dan 90% van alle benodigde bouwmaterialen en de af te voeren materialen in 1 dag over het huis heen getild door middel van een forse hijskraan. Een logistiek hoogstandje dat niet vaak vertoond is en waar we best trots op zijn.

Aanvullen van bestaande kozijnopeningen

Hernieuwde indeling en ruimtewinst

Door Van Rooij Bouwontwerp & Adviesbureau is in afstemming met de opdrachtgever een uitgebalanceerd plan voor de hernieuwde totaalindeling van deze bungalow gemaakt. Aan Van der Vliet de schone taak om dit alles ook exact volgens tekening uit te voeren. Daar waar we tijdens het werk bedachten dat gekozen oplossingen nog efficiƫnter of praktischer zouden kunnen, hebben we telkens bijzonder prettig driehoeksoverleg gehad met Van Rooij en de opdrachtgever. Door een prima samenwerking hebben we een uitstekend resultaat behaald.

Nieuw volledig in lijn met bestaand

Goed werk en een prettige prijs

Na oplevering hebben we de opdrachtgever, de heer Bensink gevraagd om een recensie. Dan is het natuurlijk bijzonder prettig om te horen wat de doorslag heeft gegeven om voor Van der Vliet Aannemers- en Afbouwbedrijf te kiezen. “De doorslag om de opdracht te gunnen aan Guido van der Vliet was zijn vakkundigheid en scherpe prijs.”. Niet dat we de allergoedkoopste willen zijn, maar het is wel fijn om te horen dat we zeker niet als duur worden bestempeld. Vaak krijgen we een taakstellend budget en gaan daarmee aan de slag om binnen dat bedrag het onderste uit de kan te halen en zo veel mogelijk aan de eisen en wensen te voldoen. In de meeste gevallen weten we onze opdrachtgevers ook nog aangenaam positief te verrassen.

Klant aan het woord

Medio 2016 heeft aannemersbedrijf van der Vliet BV een aanbouw gerealiseerd voor onze woning in Zaltbommel. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. De doorslag om de opdracht te gunnen aan Guido van der Vliet was zijn vakkundigheid en scherpe prijs.

Nog meer Aanbouw

Ja, ik heb bouwplannen