project Aanbouw

Aanbouw tuingerichte kamer Rosmalen

Leefkeuken met eetkamer

Meer ruimte, meer licht, meer wooncomfort

De wens was om meer leefcomfort in de keuken te verkrijgen. De oplossing is een uitbouw van ca. 2,5 meter extra diepte over de gehele breedte aan de tuinzijde van de woning. Met veel extra lichtval door het plaatsen van een bijna kamerbrede lichtstraat in het plafond die zorgt voor voldoende daglicht in het aangebouwde stuk. Zo werd de traditionele keuken een echte leefkeuken. Waarbij de nieuwe keuken ongemerkt overloopt in de eetkamer die door de ruimtewinst royaal opgezet kon worden.

Projectdetails

Opdrachtgever
Rachid en Anneroos
Locatie
Rosmalen
Bouwperiode
Medio 2013
Architect
Van der Vliet Aannemers- en Afbouwbedrijf
Werkzaamheden
Aanbouw
Nieuwe leefkeuken met eetkamer

Duidelijke afspraken vooraf

Het bekende gezegde; ‘een goede voorbereiding is het halve werk’, is ook hier zeker van toepassing. Heel terecht wilde de opdrachtgever bij het realiseren van deze mooie aanbouw niet achteraf voor verrassingen komen te staan en geconfronteerd worden met eventueel posten meerwerk. Dat is absoluut gelukt, zeker ook omdat vooraf heel duidelijke afspraken zijn gemaakt over planning, materiaalkeuzen en werkzaamheden. Zo hebben we naar volle tevredenheid en in een kort tijdsbestek een mooie aanbouw gerealiseerd.

Brede schuifpui naar terras

Lichtstraat zorgt voor extra natuurlijke lichtval

Omdat de uitbouw ook echt een extra leefruimte betreft, is er voor gekozen om een bijna plafondbrede lichtstraat van ruim 3 meter breedte in te bouwen. Omdat de aanbouw een plat dak heeft was dit eenvoudig te realiseren. Zo heeft de nieuwe leefruimte een natuurlijke lichtinval gekregen hetgeen ook een extra ruimtelijk effect geeft. Door de kleurkeuze van de wanden hier ook op af te stemmen is het verhaal compleet.

Eetkamer met lichtstraat

Interieurinrichting zorgt voor finishing touch

Compliment ook voor de opdrachtgevers die het interieur met smaak en gevoel voor stijl hebben afgewerkt. Een fraaie aardse tint afgewisseld met off-white op de wanden, op subtiele wijze afgewisseld. En wat te denken van de licht eikenhouten vloer die zorgt voor een warme natuurlijke uitstraling. Ook de nieuwe keuken is uitstekend afgestemd op het geheel.

Klant aan het woord

Stipt, betrouwbaar, meedenkend en flexibel. In de wintermaanden van 2013 heeft Guido onze woning voorzien van een aanbouw. De bereikbaarheid van Guido is super. Door een inzichtelijke offerte en duidelijke prijsafspraken werden we niet geconfronteerd met hoge meerkosten. Kortom: een vakman in hart en nieren.

Nog meer Aanbouw

Ja, ik heb bouwplannen