project Verbouw

Van donkere woning naar ruimtelijk en licht

Toepassing van lichtstraten en riante schuifpuien

Metamorfose door met lef te verbouwen

Een grote wens van de opdrachtgevers was om meer ruimtelijke beleving in de bestaande woning te realiseren. Samen met architect Studio Linn en Van der Vliet kwamen ze tot een rigoureus veranderplan dat een ware metamorfose tot gevolg kreeg. Een uitvoering waarbij een compliment aan de opdrachtgevers zeker op zijn plaats is vanwege het lef dat ze toonden bij de totstandkoming van deze ingrijpende verbouwing en herindeling van de begane grond van hun woning.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Vervoort en Norbart
Locatie
Aarkeland, Rossum
Bouwperiode
medio 2020
Architect
Studio Linn
Werkzaamheden
Verbouw
Dynamische zichtlijnen

Een ruimte in een ruimte creëren

Om de ruimtelijke beleving te benadrukken heeft de architect een opvallend ontwerp gemaakt voor de toegang naar de keuken vanuit de leefruimte. Door de binnenwandlijn voor de achtergevel eerder op te laten houden, is als het ware een denkbeeldige aanbouw gerealiseerd. Door een brede staander als devider te plaatsen wordt de ontstane keukenruimte als aparte ruimte beleefd, zonder dat deze afgesloten is.

Schuifpui in keukenruimte

Nieuwe keukeninrichting met functioneel plafond

De strakke verticale brede wandvlakken in de achterpui en de staander tussen de woonruimte en de keuken, zijn als massief horizontaal element doorgetrokken in de vorm van een verlaagde plafondstrook waarin de fraaie afzuigingstablet en verlichting is opgenomen.

Terras met lichtstraat

Ruimtelijk terras en tuinaanleg

Dezelfde strakke moderne lijnen in het binnenontwerp zijn doorgetrokken in de aanleg van het overdekte terras met fraaie lichtstraat. Ook het straatwerk in de vorm van de grote terrastegels en de tuinaanleg zijn binnen de realisatie door Van der Vliet meegenomen.

Nog meer Verbouw

Ja, ik heb bouwplannen

Website door Lemone