project Verbouw

Van 16 eeuwse stadswoning naar karakteristiek modern

Vakkundige renovatie met behoud van authenticiteit

In het werk veel oplossingen

De opdrachtgever heeft deze sfeervolle 16-eeuwse stadswoning gekocht in nauwe afstemming met de architect. Men heeft zeker niet gekozen voor de gemakkelijkste weg en het is bewonderenswaardig hoe men vanuit de oude staat van de woning de nieuwe plannen heeft kunnen visualiseren. Ook voor ons als aannemer was dit een uitdaging waarbij we ‘in het werk’ veel oplossingen hebben bedacht en uitgevoerd. Het resultaat is fantastisch, dat was de samenwerking overigens ook!

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie Jungslager
Locatie
Tolstraat, Zaltbommel
Bouwperiode
medio 2020
Architect
Van der Vliet
Werkzaamheden
Verbouw
Solide materiaalkeuzen

Praktische herindeling

Door de relatief krappe benedenruimte creatief en praktisch opnieuw in te delen is een geheel nieuwe woonbeleving ontstaan. De nieuwe op maat ingebouwde trap vormt een soort natuurlijke verdeler tussen het voorhuis en de nieuwe praktische keuken. Door de dieptewerking en zwart-witte accenttoepassingen is een spannend en harmonieus geheel ontstaan.

Vide op originele plafondbalken

Unieke hangende bovenvloer

Het achterhuis is compleet voorzien van een nieuwe kap, waarbij tijdens het werk ook een vide is gerealiseerd op de bestaande oude plafondbalken. Het ruimtelijk effect van de vide is werkelijk uniek en oogt alsof het nooit anders is geweest. De authentieke balken zijn grondig behandeld en waar nodig vakkundig gerestaureerd.

Authentieke pannen met zink felswerk

Volledig dak vernieuwd met authentieke pannen

Het dak van het achterhuis is er tijdens de bouw volledig af geweest. De originele spanten zijn bewerkt en waar nodig hersteld. Bij het afwerken van het dak is de zogenaamde ‘zink felswerk techniek’ toegepast. Ook zijn de authentieke pannen weer gebruikt bij de bedekking, waardoor de uitgesproken karakteristiek van deze 16e-eeuwse stadswoning uitstekend behouden is gebleven.

Nog meer Verbouw

Ja, ik heb bouwplannen