project Renovatie Verbouw

Verbouw en renovatie boerderij Wellseind

Stijlvolle ontmoeting van authentiek en modern

Smaakvol ontwerp en specialistische renovatie en verbouw

Een woonboerderij uit 1700 van dit formaat renoveren en verbouwen vraagt om een specialistische aannemer die weet waar hij mee bezig is. Van der Vliet Aannemers- en Afbouwbedrijf is, samen met de opdrachtgevers, enorm trots op dit huzarenstukje in renovatietechniek. Het verschil in uitstraling voor en na de renovatie van deze authentieke woonboerderij is echt verbluffend. Fantastisch als je als aannemer zo prettig en constructief kunt afstemmen met je opdrachtgever. En dat je alle ruimte krijgt om met nieuwe ideeën en adviezen te komen die veelal ook bevestigd worden.

Projectdetails

Opdrachtgever
Familie De Rooij
Locatie
Wellseind
Bouwperiode
Medio 2016
Architect
Bekhuis & Kleinjan Architectuur
Werkzaamheden
Renovatie Verbouw
Rietgedekte wolfskap met authentieke nokafwerking

Vanaf de grond opnieuw opgebouwd

Bij de renovatie van deze woonboerderij is een groot gedeelte van de bestaande constructie verwijderd. Vervolgens is de constructie voor het overgrote gedeelte weer in de oude stijl opgebouwd met nieuwe technieken en authentieke draagbalken. Een complexe operatie waar veel vakwerk en overleg bij kwam kijken.

Moderne uitbouw aan terraszijde

Moderne uitbouw met veel lichtwerking

Bijzonder aan de renovatie van deze woonboerderij is de enorme uitbouw aan de achterzijde. Vrijwel over de gehele lengte aan de achterzijde van de boerderij is een grote pui en dakkapel met veel lichtwerking in het ontwerp opgenomen. De architect is er bijzonder goed in geslaagd om modern en authentiek hier samen te laten komen in een fraai geïntegreerd ontwerp. Los van de enorme hoeveelheid daglicht die hierdoor naar binnenkomt, is hiermee ook een grote winst aan leefruimte verkregen.

Inrichting in stijl

Eikenhouten balken en plankdelen

Een authentieke woonboerderij zou niets zijn zonder originele eikenhouten balken en fraaie boeren plankdelen. Op smaakvolle wijze hebben de bewoners ook de inrichting geheel in boeren stijl doorgevoerd. Met veel smaak is de ruime woonkeuken in fraai licht eiken uitgevoerd. Ruimtelijk opgezet en afgewerkt met natuurlijke materialen. VT Wonen heeft er een voorbeeldwoning bijgekregen. Ook de kleuraccenten en smeedijzeren accenten in het interieur zijn helemaal af. Fantastisch als een renovatie zo geslaagd is en dat dan ook de inrichting in lijn wordt doorgevoerd. Chapeau aan de architect, maar zeker ook aan de opdrachtgevers, cq de bewoners van deze fraaie woonboerderij in landelijke stijl!

Klant aan het woord

Guido heeft onze boerderij volledig gerenoveerd tot een (bijna) nieuwe woonboerderij met moderne uitbouw. In zijn werk is hij pragmatisch, betrouwbaar en zeer loyaal en komt zijn afspraken altijd na. Het was een behoorlijke uitdaging om voor kerst klaar te zijn maar het is gelukt.

Nog meer Renovatie

Ja, ik heb bouwplannen