project Renovatie

Dakrenovatie Tuil

Een nieuw dak en nieuwe badkamer

Dakconstructie volledig geïsoleerd

Een ogenschijnlijk eenvoudige opdracht die doordat het een pand betreft dat onder toezicht van Monumentenzorg staat, toch best gecompliceerd was. Los nog van alle wensen die er naast het isoleren van het dak waren. De isolatie van het bestaande dak moest van buitenaf gebeuren. dat houdt in: dak geheel eraf, nieuw opbouwen van de constructie, isolatie aanbrengen, dakregels weer aanbrengen en vervolgens de bestaande pannen er weer op.

Projectdetails

Opdrachtgever
Particulier
Locatie
Tuil
Bouwperiode
Medio 2016
Architect
Van der Vliet Aannemers- en Afbouwbedrijf
Werkzaamheden
Renovatie
Bestaande dakpannen op hoogte opgestapeld op de steigers

In 1 dag eraf en erop!

Bij een bestaande woning het volledige dak eraf, isolatie aanbrengen van buitenaf en vervolgens weer volledig dichtgelegd met de de bestaande dakpannen binnen 1 dag! Misschien hebben we hiermee wel een record gevestigd. Het is in ieder geval helemaal volgens plan gelopen en met groot succes gelukt.

Bestaande authetieke dakpannen opnieuw aangebracht

Isolatie optimaal

Voor de isolatie van het dak werd gekozen voor de isolatiematerialen van Tyvek Dupont, een vaste merkwaarde voor Van der Vliet Aannemers- en Afwerkbedrijf.

Volledige isolatie van buitenaf aangebracht

Zinken afwerking daklijsten

Op aangeven van Van der Vliet is ook de afwerking van de daklijsten volledig uitgevoerd in Zink. Een afwerking die ook door Monumentenzorg werd toegejuicht. Het totaalbeeld van de woning is hiermee helemaal in het oog springend en zoals het in vroegere tijden ook zou zijn aangebracht.

Nog meer Renovatie

Ja, ik heb bouwplannen