project Afbouw

Afbouw serre Bruchem

Van verbouwing tot schilderwerk en vloerbedekking

Van bouwtekening tot vloerbedekking

Deze bestaande woonboerderij moest van binnen stevig onder handen worden genomen en daarnaast werd er een fraaie serre afgebouwd. Bijzonder aan deze opdracht was dat Van der Vliet Aannemers & Afbouwbedrijf niet alleen de technische afbouw heeft verzorgd, maar ook het schilderwerk en zelfs de vloerbedekking. Kant en klaar opgeleverd dus, zodat de bewoners die uit de scheepvaart kwamen er direct in konden. Dat heet ontzorgen in optima forma.

Projectdetails

Opdrachtgever
Particulier
Locatie
Bruchem
Bouwperiode
Medio 2012
Architect
Van der Vliet Aannemers- en Afbouwbedrijf
Werkzaamheden
Afbouw
Aftimmering en isolatie bovenruimte

Systematisch werken

Wat ogenschijnlijk een redelijk eenvoudig afbouwproject leek te zijn, bleek uiteindelijk na het bespreken van de gewenste eindsituatie toch nog een omvangrijk geheel. Zeker ook omdat de bestaande authentieke elementen die deze woonboerderij in zich had behouden moesten worden. Er kwam heel wat vakwerk bij kijken om het geheel volgens wens fraai af te werken. Een systematische aanpak was daarom essentieel om de planning en kosten binnen de perken te houden. Iets dat Van der Vliet goed ligt: vooruitdenken en anticiperen op onverwachte zaken door ze creatief op te lossen. Zeker bij een woonboerderij als deze kom je tijdens het werk regelmatig verrassingen en/of oneffenheden tegen die direct vragen om creatieve oplossingen.

Authentieke steunbalken

Ontzorgen van A tot Z en verder

Zeker omdat de opdrachtgevers hun dagelijks bestaan tot dan toe in de scheepvaart hadden, was er voor hen geen tijd om zelf veel aandacht te schenken aan de bouw. Wel werd er uiteraard veel contact gehouden over de voortgang van de werkzaamheden en de oplossingen die werden gevonden. Maar nadat de afbouw gereed was heeft Van der Vliet ook het schilderwerk en de vloerbekleding voor haar rekening genomen. Zodat de trotse bewoners er direct in konden, zonder ook maar een kwast aan te hoeven raken. En dat het naar volle tevredenheid was, blijkt wel uit het feit dat de opdrachtgevers ook in een later stadium nog een aantal aanpassingen samen met Van der Vliet Aannemers- en Afbouwbedrijf hebben uitgevoerd.

Nog meer Afbouw

Ja, ik heb bouwplannen