project Afbouw

Afbouw 60 appartementen

afbouw van appartementen Orly gebouw Amsterdam

Systematische afbouw

Vakwerk in eenvoud. Dat is van toepassing op de afbouw van de maar liefst 60 appartementen in het Orly gebouw in Amsterdam waar Van der Vliet Aannemers- en Afbouwbedrijf voor tekende. Door de zorgvuldige werkwijze van het team van Van der Vliet is men een graag geziene samenwerkingspartner binnen de systeembouw opdrachten in de randstad. In opdracht van de firma Bot Bouwgroep uit Alkmaar, waar Van der Vliet een uitstekende vertrouwensrelatie mee heeft opgebouwd, zijn er zo al 60 appartementen vakkundig afgewerkt. En de volgende fase zit er alweer aan te komen.

Projectdetails

Opdrachtgever
Bot Bouwgroep Alkmaar
Locatie
Gebouw Orly, Amsterdam
Bouwperiode
Medio 2012, 2014 en 2015
Werkzaamheden
Afbouw
Opzetten wandprofielen

Van kantoorgebouw naar hotelbestemmig

Oorspronkelijk is het Orly gebouw gerealiseerd met een kantoorbestemming. Het is echter nooit echt als kantoorruimte in gebruik genomen vanwege de overvloed aan kantooraanbod in de markt. De projectontwikkelaar heeft daarom het roer 180 graden omgegooid en heeft het plan opgevat om er een longstay hotel van te gaan maken. Expads uit het buitenland die langere tijd in Nederland moeten verblijven voor hun werk kunnen er nu hun tijdelijke huisvesting vinden. Een succesvol idee want de vraag naar dit soort ruimtes is groot en er wordt gretig gebruik van gemaakt.

Leidingenwerk en frames

Volledig gestript en opnieuw ingedeeld

De bestaande kantoorruimte die hagelnieuw was, moest eruit. Computervloeren, toiletgroepen, systeemwanden, plafonds, klimaatsystemen, alles. Veel werken met hoogwerkers en puincontainers op soms wel 60 meter hoogte waar het bestaande interieur in werd geschoven. Geen alledaagse klus die de nodige coördinatie vereiste. De totale verdiepingsvloeren werden vervolgens opnieuw ingedeeld en alle voorbereidingen werden getroffen met betrekking tot leidingenwerk voor afvoer en riool, stroomvoorziening, vloerafwerking en wandindelingen.

Voorbereiding vloeren

Anhydriet vloeren voor grote oppervlakken

De enorme oppervlakten van de dekvloeren werden gestort met anhydriet. Het grote verschil tussen een  traditionele zandcement dekvloer en een anhydriet dekvloer is dat een anhydriet vloer niet gesmeerd, maar gevloeid wordt. Hierdoor kan in één keer een groot oppervlak van een dekvloer worden voorzien. Na het uitharden van de vloeren kon gestart worden met de indeling van de appartementverdeling. Het eindresultaat is verbluffend. Compleet opnieuw ingedeelde verdiepingsvloeren van alle gemakken voorzien en een lust voor het oog. Ook de verdere afwerking van de in totaal 60 appartementen heeft Van der Vliet volledig uitgevoerd. Vanwege het grote succes en de gretige afname van de appartementen, wordt binnenkort alweer gestart met de zesde fase binnen dit aansprekende project en Van der Vliet is er uiteraard weer bij.

Nog meer Afbouw

Ja, ik heb bouwplannen